הדר מזרח

שכונת הדר מונה מעל 40 אלף בתי אב, ובתור שכזו – היא מוגדרת בפי רבים (לרבות העירייה) "רובע". בשל גודלה, הדר מחולקת ל-4 אזורים עיקריים:

הדר תחתון – שבמרכזו שוק תלפיות המתחדש.

הדר מרכז – שבמרכזו רחוב מסדה.

הדר עליון – מרחוב ארלוזורוב (החל מאזור רחוב הפועל והלאה)

הדר מזרח – המכונה גם "גאולה".

האזורים השונים בהדר נבדלים זה מזה במספר מאפיינים, מעבר להיבט הגאוגרפי. כאשר אנו בוחנים את הדר בעיניים נדל"ניות, כמשקיעים, חשוב לשים לב לאתגרים ולהזדמנויות בכל אחד מהאזורים

את הדר מזרח מאפיינת בעיקר אוכלוסייה חרדית, המשולבת גם בעולים מחבר העמים לשעבר.
בקרב האוכלוסייה החרדית ישנה מגמה "לרדת" לכיוון הדר תחתון, בעקבות פרוייקט גדול שנבנה למגזר באזור נחל גיבורים, ובו מעל 170 יחידות דיור. הפרוייקט יצר מרכז כובד נוסף של האוכלוסייה החרדית ומהווה אבן שואבת למשפחות רבות, העוזבות את אזור גאולה המסורתי, ועוברות להדר תחתון. רחובות כמו יל"ג, הרצל וברזילי מתאכלסים ביותר ויותר משפחות חרדיות.

עם זאת, עדיין הדר מזרח הוא חרדי ברובו, ובמקביל לעזיבת הקהילה של חסידות גור את חיפה, נכנסים קהלים חדשים נוספים מהמגזר החרדי, החסידי והליטאי, ומחפשים דירות למגורים בכל הדר מזרח – מאזור רש"י ובר-גיורא, במזרח הדר עליון ועד שיכוני גאולה, רחוב עקיבא, בצלאל, מיכאל וכו'.

מטבע הדברים, הצרכים של האוכלוסייה החרדית כוללים בעיקר ריבוי חדרי שינה, מטבח כשר (שני כיורים, גדול מהמקובל בציבור הכללי), לפחות שני חדרי שירותים ומקלחת, בעדיפות לאמבטיה.

למחפשים השקעה גם באזור זה, ניתן לרכוש דירה במצב פחות טוב, לשפץ ולהתאים אותה לצרכי הציבור החרדי, ולמכור אותה ברווח. בעניין השכירות – ישנה עדיין אפשרות להשכיר דירות למשפחות חרדיות, בעיקר בשביל שלב ההגעה לחיפה, במהלכו הן בוחנות את ההיטמעות בקהילה בחיפה ואת החיים במקום משכנם החדש.
לתקופה זו, של שנה-שנתיים, משפחות ירצו לשכור דירה נוחה. ולכן, גם השכירות היא אופציה.

כדי לבצע השקעה חכמה ומדוייקת, המטייבת את התשואה המתקבלת, יש צורך בהיכרות מעמיקה של השוק, עד רמת הבניין והקומה. ישנן דקויות בהדר שאינן ברורות למבקר מרחוק, ומה שנראה יפה או מושך – עלול להתברר כטעות, ולהיפך.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו, על מנת לבחון יחד השקעה משתלמת בהדר!

רוצים לדעת עוד?

השאירו פרטים וניצור עמכם קשר